Bekârlık Belgesi Tercümesi
Bekarlık belgesi tercümesi, yabancı Uyruklu vatandaşın evliliğe engel bir durum teşkil etmediğini ve medeni durumunu göstermek için gerekli olan bir belgedir. Ayrıca bekârlık belgesinin apostilli olması gerekir. Evlenecek kişilerden birinin yabancı uyruklu olması durumunda ülkesinden apostilli bekârlık belgesi alması lazımdır.
Bekârlık Belgesi Türkiye’deki Nüfus dairelerinin hepsinde de bulunur. Ancak bekâr belgesinin alınması için kişinin bekâr olduğunu belirtmesi yetersiz olup; “evlenmesinde yasal bir engel yoktur” gibi ibareler içeren bir onay belgesi de olması gerekir.
Apostilli Bekârlık Belgesi Nedir?
Evlenme Ehliyet Belgesi E-Devletten Alınır mı?
Bekârlık Belgesi Geçerlilik Süresi
Yabancı Uyruklu Vatandaş İle Türk Vatandaşının Evlilik Süreci
Türkiye’de bir Türk vatandaşı ile bir yabancı ya da farklı devlet vatandaşı olan iki yabancının evlenebilmesi için evliliği gerçekleştirecek olan memurun Türk evlendirme dairesinden yetki almış olması gerekir. Evlilik işleminin yapılacağı ülke Lahey Sözleşmesine taraf ise bekârlık belgesi tercümesinin Noter Onayına Valilik veya Kaymakamlıklarda ibraz edilmesi lazımdır.
Aksi takdirde ülke Lahey Sözleşmesine taraf değil ise büyükelçilik tarafından onay alınması gerekir. Evlendirme Dairesine pasaport ve bekârlık belgesi ile başvuru gerçekleştirilir. Ayrıca yabancı uyruklu vatandaşların ülkelerinden almış oldukları Bekârlık belgesinin, noter yeminli olacak şekilde kendi dilinden Türkçe’ye çevirisi yapılmalıdır.
Bekârlık Belgesi Çeviri ve İbraz
- Yurtdışındaki evlilik dairesinden alınan bekârlık belgesinin o ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarına sunulması,
- Evlilik işlemlerinin gerçekleştirildiği ülkede Türkiye Cumhuriyeti konsolosluğu bulunmuyorsa: Bekârlık Belgesi Türkçe‘ye çevrilir.